Čokoládovna
Rozhodli jsme se vrátit pralinkám skutečnou chuť.
Rožnovský pivovar na přelomu 19. a 20. století voněl nejen pivem, ale i čokoládou. Paní Málková, rozená hraběnka Anna Kammel von Hardegger, byla vyhlášenou cukrářkou a pro svého manžela, sládka a majitele Rožnovského pivovaru, připravovala jen to nejlepší. Její přístup na habsburský dvůr jí navíc přinášel spoustu inspirace. Její dochované deníky a recepty, které rodina střeží jako oko v hlavě více než 100 let, nám byly a jsou úžasným zdrojem informací.
Díky zkušenostem z řemeslné výroby v Málkově čokoládovně jsme se v naší nové sociální firmě Pivovarská manufaktura odvážně pustili díky jedinečným potravinářských technologiím získaným díky grantu EU do výroby a zpracování unikátních čokoládových produktů.Jsme hrdi na naše plněné čokolády nebo zdobené polévané pralinky, zamilovali jsme se do obalovaných preclíčků a zbožňujeme křupavé oříšky, které karamelizujeme nebo obalujeme v čokoládě a to není vše...Čokoládu vozíme ze západní Afriky, kde finančně podporujeme plantážníky investicemi do škol a vodních zdrojů. Současně podporujeme potřebné a již 5 let jsme sociální firmou a v tomto roce jsme se stali i chráněnou dílnou.
Pro Vaši firemní klientelu jsme připraveni vyrobit v luxusní kvalitě pod Vašim logem čokoládové produkty, které budou hrdě prezentovat Vaši společnost.
A pokud přijdete na náš pivovarský dvůr, pak můžete v našem obchůdku Málkovy čokoládovny ochutnat pralinky, ale i jiné čokoládové speciality, které chutnají tak, jak chutnat skutečně mají. Nakoupit si můžete produkty jak ručně temperované přímo z firmy Málkova čokádovna, tak i produkty z naší chránění dílny Pivovarská čokoládová manufaktura.
Namísto ganáží, které chutnají všechny stejně a jsou plné stabilizátorů a umělých barviv, využíváme pouze čerstvou smetanu, čokoládu, pyré z ovoce, bylinky, koření z celého světa, nejrůznější druhy ořechů a alkoholu. Náplně si vyrábíme sami a díky tomu můžeme garantovat jejich jedinečnou chuť.



Pekelně pálivá pralinka inspirovaná recepturou původního nápoje z kakaových bobů.

Pralinka vonící prosluněným Egyptem. Nugát s praženého sezamu a vrstva jemně mletých datlí...

Slovo 'pralinka' pochází z původního francouzského 'praliné'. A 'praliné' byly malé sladké hrudky z oříšků v karamelu. Od té doby už pralinka sice znamená něco úplně jiného, ale...

Lesknoucí se diamant s náplní kombinující svůdnou hořkost čokolády, kyselost višní a opojnost griotky.

Kokosová pralinka. Pražený kokos a sladká čokoláda. Náš oblíbený prostředek na zalepení pusy!

Recept na výbornou marcipánovou pralinku? Výborný marcipán! Ten náš obsahuje 52 % mandlí.

Klasická chuť, avšak bez jakýchkoliv náhražek! Mléčná 40% čokoláda, vysokoprocentní nugát a celý pražený lískový oříšek k tomu.

Klasická chuť, avšak bez jakýchkoliv náhražek! Hořká 72% čokoláda, vysokoprocentní nugát a celý pražený lískový oříšek k tomu.

Stačí smíchat dobré pistácie s dobrou čokoládou a vznikne vynikající pistáciový nugát krásně zelené barvy. A protože si taková chuť zaslouží exkluzivní péči, každou z pralinek...

Neodolatelná kombinace jemně slané chuti arašídového nugátu s tmavou 72% čokoládou.

Když vyrábíme tento luxusní netradiční nugát, z ničeho nic se ve vzduchu rozline vůně vanilkových rohlíčků...

K vytvoření dokonalé pralinky někdy stačí jen málo, v tomto případě tři ingredience: 72% čokoláda, drcené lískové oříšky a rum.

Pravá vanilka a kousky kakaových bobů. Jednoduchá, přesto podmanivá chuť v této pralince z ručně temperované čokolády.

Kyselé višně a 72% čokoláda. Klasika a jedna z našich nejprodávanějších pralinek.

Zprvu příjemně kyselkavá chuť višní, poté pozvolna nastupující a dlouho trvající pálivost, to vše za tónů kvalitní 72% čokolády. Nic pro slabé povahy!

Klasika všech starých cukráren. Skutečná čokoláda a vysoký podíl lískových oříšků zaručují, že tuto dobrotu si zamilujete.

Když vezmete mandli a obalíte ji do vysokoprocentního marcipán, lískooříškového nugátu, kakaa a skořice, vznikne vám tato roztomilá kulička.